”Vi har lite nya saker i rockärmen”

AIK är redo för final i Riksserien Dam. Genom att finslipa detaljerna, utnyttja spelarnas mångsidighet och att få in ett bra flyt tidigt i matchen satsar de nu på guld i finalmatchen.

AIK:s damlag är nystartade för i år, men har flertalet rutinerade flaggfotbollsspelare i truppen. Nathalie Svanlund Nyberg är nöjd med hur laget kommit samman under säsongen trots att spelarna bor på flertalet order runt om i Sverige.

Hur har säsongen varit så här långt?
– Säsongen har gått överraskande bra, vi har fått ihop laget på ett fantastiskt sätt trots att många av oss bor och tränar på annan ort! Det var lite segstartat i början, men efter all hjälp vi har fått och fortfarande får av SMM QBn Tore Malmström och Evelina Damm som styr defence, är vi ett starkt lag i serien! säger Nathalie. 

Hur ser uppladdningen ut sista veckan inför slutspel?
– Uppladdningen inför final är självklart att finslipa på detaljer för att bli ännu vassare på offence! Det är nu inför finalen vi verkligen behöver prestera då Arlanda Jets redan är så dominanta i sitt spel.

Höjdpunkter från årets serie?
– Höjdpunkter från årets serie har ändå varit hur vi som lag har spelat ihop och spelat upp oss utifrån förutsättningarna! Varje matchsammandrag blir vi mer och mer en enhet som jobbar tillsammans. Det är askul att få se och uppleva!

Varför bör man som åskådare ta sig till Skogsvallen i Nässjö för att se SM-slutspelet i flaggfotboll?
– Söndagen kommer att vara fullspäckad med massor av talangfulla spelare som får visa upp sig i sitt esse, i slutspel och final. Vilka matcher är roligare att få se än när de bästa gör upp bland de bästa!?

Vilken är er målsättning under SM-slutspelet?

– Vinna är såklart alltid målet. För att komma dit ska vi utnyttja alla spelares mångsidighet, låta de göra vad de är bäst på, få in ett flyt tidigt under matchen och spela vårt spel. Arlanda har alltid vart ett tufft lag att möta men vi har lite nya saker i rockärmen som vi inte är rädda för att använda!


SM-slutspel söndag 24 september

SM-slutspelet för SM dam- och herrserien kommer att spelas på Skogsvallen i Nässjö. Food truck med mat och dryck kommer att finnas på plats för publik och spelare. För den som inte kan ta sig till Nässjö kommer matcherna självklart streamas på SWE3play.se.

10:00-11:30 Nässjö Saints – Eskilstuna Sharks Semifinal 1
11:30-13:00 Uppsala 86ers – Ale Brewers Semifinal 2
13:00-14:30 Arlanda Jets – AIK Finalmatch, dam
14:30-14:45 Medaljceremoni, dam
14:45-16:15 Bronsmatch, herr
16:15-17:45 Finalmatch, herr
17:45-18:00 Medaljceremoni, herr