”Höjdpunkten i årets serie är att våra rookies levererar”

Uppsala 86ers, med åtta SM-guld i ryggen, är taggade för SM-slutspel i helgen. De siktar på ett nionde guld, och har scoutat motståndet inför helgens sammandrabbning.

Med hela sju nya spelare i truppen och en del skador på de rutinerade spelarna, har Uppsala 86ers fått ställa om under seriens gång. ”Det är verkligen inte samma lag som vann guld förra året,” säger Erik Lagerström och berättar att en av lagets styrkor under året varit spelarnas flexibilitet och öppenhet till förändring.

Hur har säsongen varit så här långt?
– Det har varit en stor omställning i laget denna säsong. I och med att Sundiata Owens slet av hälsenan och jag själv har ett för skadat knä för att fortsätta spela, har vi två tagit rollerna som coacher och delar vår kunskap och leder laget från sidlinjen i stället för på, berättar Erik Lagerström och fortsätter: i och med skadorna blev vi även tvungna att riva ut halva vår offensiva playbook och jag tycker att Philip Smith verkligen har landat i den bra. Vi har även jobbat mycket med rekrytering detta år med hela sju stycken rookies i laget som vi hoppas kommer bli framtida stjärnskott.

Vad i ert spel tycker ni har fungerat mindre bra?
– Vår time management har verkligen varit bristfällig, vi förlorar mot Ale och SMM för att vi lämnar för mycket tid på klockan. Detta är något vi måste bli bättre på.

Hur ser uppladdningen ut sista veckan inför slutspel?
– Sundiata Owens har tagit fram hela Ale och hela Nässjös spelböcker som de använt under året och mappat ut deras vanor för att vårt försvar ska vara 100% förbereda. Offensivt lägger vi fokus på spelboken samt time management, då vi förlorade två matcher på just det i år. Vi har även lite andra trick sparade på offense.

Höjdpunkter från årets serie?
– Att våra rookies levererar, Ploo Jompong som får fem sacks sitt första sammandrag. Vlad Pytko har stängt ner recievers och tagit picks. Både Elliot Ellison och Andreas Normell har verkligen visat att de platsar i toppen av alla recievers i Sverige.

Varför bör man som åskådare ta sig till Skogsvallen i Nässjö för att se SM-slutspelet i flaggfotboll?
– För att få se en sport som eventuellt blir en olympisk gren inom snar framtid.

Vilken är er målsättning under SM-slutspelet?
– Guld, det är alltid målet. SM-GULD nummer 9!

Vilka vinner SM-guld om inte ni gör det?
– Nässjö Saints


SM-slutspel söndag 24 september

SM-slutspelet för SM dam- och herrserien kommer att spelas på Skogsvallen i Nässjö. Food truck med mat och dryck kommer att finnas på plats för publik och spelare. För den som inte kan ta sig till Nässjö kommer matcherna självklart streamas på SWE3play.se.

10:00-11:30 Nässjö Saints – Eskilstuna Sharks Semifinal 1
11:30-13:00 Uppsala 86ers – Ale Brewers Semifinal 2
13:00-14:30 Arlanda Jets – AIK Finalmatch, dam
14:30-14:45 Medaljceremoni, dam
14:45-16:15 Bronsmatch, herr
16:15-17:45 Finalmatch, herr
17:45-18:00 Medaljceremoni, herr

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.