”Att ge 100% och spela på den högsta nivån vi kan!”

Eskilstuna Sharks slutade som fyra i serietabellen och förbereder sig för slutspel. Efter skadan på en av nyckelspelarna i sista seriesammandraget är sista veckan nu fokuserad på att sätta spelet och vara redo till söndagens första match.

Sharks har även de fått tillskott av spelare till truppen i år. Pontus Råneby menar att en av de viktigaste delarna under året varit att det fungerat så bra att implementera deras nya spelare i laget. Han berättar att höjdpunkten från årets serie är ”att se alla våra rookies prestera på den nivån de har gjort!”, och tillägger sedan:
– Samt att ta en vinst över serieettan på deras hemmaplan.

Hur har säsongen varit så här långt?
– För oss har det varit en berg- och dalbana genom säsongen, med bland annat många nya spelare och för att få allt att klaffa.

Hur ser uppladdningen ut sista veckan inför slutspel?
– Med den extremt tråkiga skadan i laget som skedde under sista sammandraget är uppladdningen fokuserad på att se till att vi kan prestera med det vi har, och ge vårt allt när första matchen väl startar på söndag.

Varför bör man som åskådare ta sig till Skogsvallen i Nässjö för att se SM-slutspelet i flaggfotboll?
– I årets serie har alla lag haft chansen att ta vinster mot varandra, så det kommer att bli en söndag med grym fotboll och roliga matcher!

Vilken är er målsättning under SM-slutspelet?
– Att ge 100% och spela på den högsta nivån vi kan!

Vilka vinner SM-guld om inte ni gör det?
– Sjukt svår fråga i och med att alla lag som jag har att välja mellan har vunnit matcher mot varandra. Så vinnarna kommer bli det lag som kan prestera bäst när strålkastarna är på.


SM-slutspel söndag 24 september

SM-slutspelet för SM dam- och herrserien kommer att spelas på Skogsvallen i Nässjö. Food truck med mat och dryck kommer att finnas på plats för publik och spelare. För den som inte kan ta sig till Nässjö kommer matcherna självklart streamas på SWE3play.se.

10:00-11:30 Nässjö Saints – Eskilstuna Sharks Semifinal 1
11:30-13:00 Uppsala 86ers – Ale Brewers Semifinal 2
13:00-14:30 Arlanda Jets – AIK Finalmatch, dam
14:30-14:45 Medaljceremoni, dam
14:45-16:15 Bronsmatch, herr
16:15-17:45 Finalmatch, herr
17:45-18:00 Medaljceremoni, herr