Stockholm Mean Machines: ”ge våra spelare så mycket reps som möjligt”

Stockholm Mean Machines siktar på final i årets Sportmonda Bowl, Skandinaviens största flaggfotbollsturnering. För andra året i rad deltar de i Leisure-divisionen, men i år kommer de även att spela i den nya co-ed divisionen. De ser fram mot att lagets spelare ska få mycket speltid inför flaggsäsongen.

Tore Malmström, en av Stockholm Mean Machines spelande coacher, ser fram mot den första turneringen för året för Mean Machines. Däremot är det inte de första matcherna de kommer att spela för i år, berättar Tore;

– Vi har spelat träningsmatch tillsammans med Sharks och 86’ers under våren, och även spelat det första sammandraget i Utvecklingsserien Norra nu innan vi beger oss till Köpenhamn. Det blir dock det första matchtillfället för i år med ordinarie QB.

Har ni gjort några speciella förberedelser för att möta motståndet i Danmark?
– Vi är där för att få vårt spel att fungera och kommer inte göra något ”extra” om det inte verkligen krävs. Får vi tag på någon vettig matchfilm är det mycket möjligt att vi scoutar, men det handlar som sagt om att komma fram till hur vi kan använda vår vanliga verktygslåda för att bemöta det, inte hitta på några specialspel.

Hur ser ni på era chanser i turneringen?
– Vårt mål med turneringen är att ge alla våra spelare så mycket reps som möjligt precis som förra året, då räckte det till en tredjeplats. Med undantag för Majeds frånvaro kommer vi med en mycket starkare trupp i år än vad vi gjorde förra året, så att sikta på något annat än final känns orimligt!

I Co-ed vet vi inte riktigt vad vi ska vänta oss. Alla damer som spelar med oss har tränat med oss sedan länge vilket gör att vi kan spela precis som vanligt. Jag misstänker att det kommer vara ett antal hopplock i Co-ed som inte är lika samspelta vilket kan vara till vår fördel.

Hur känns lagkemin inför turneringen?
– Den känns otroligt bra! Vi har sedan start lagt stor vikt vid att skapa en inkluderande och stöttande kultur som främjar utveckling. Jag tycker att vi har hittat en fantastisk balans mellan allvar och humor där alla strävar efter utveckling för sig själva men även för sina lagkamrater.

Vilka är de största utmaningarna ni förväntar er att möta under turneringen?
– Vår största utmaning kommer vara att hålla energin uppe. Med undantag för Sportmonda förra året så har de allra flesta bara spelat 2-3 matcher på samma dag. Den här typen av turnering är ett maraton, det är väldigt lätt att ta ut sig för snabbt.

Hur tror ni att det internationella spelet skiljer sig från era vanliga matcher?
– För anfallet tror jag den största utmaningen är att möta nya looks som skapar andra passningsluckor än vad man är van vid vilket ställer krav på både QB och receivers att anpassa sig.

För försvaret tror jag utmaningen kommer vara att hålla tillräckligt tätt på medeldjup där jag upplever att många Leisure lag är väldigt duktiga på att hitta luckorna. Utöver det behöver vi vara redo på att möta mer joker/extra-QB än vad vi är vana vid.

Finns det några specifika lag eller spelare ni ser som era största konkurrenter?
– London Flash var vår nemesis i gruppen förra året, vi drog det längsta strået i gruppspelet men förlorade sedan med en poäng i semifinalen efter ett misslyckat tvåpoängsförsök.

Odense Badgers är väl i någon mening evig favorit i Leisure och hade varit väldigt roliga att få vinna mot, men de verkar tyvärr inte komma till spel i år!

Vad är era främsta styrkor som lag, och hur hoppas ni kunna utnyttja dem under turneringen?
– Vår största styrka ligger i vårt antal, både för att det skapar förutsättningar för att hålla hela turneringen men även att det ger oss möjligheter att diskutera på sidlinjen inom båda lagdelarna.

Vilka är era mål och förväntningar för denna turnering?
– Våra förväntningar är att alla ska ha roligt och kan prestera vad vi tränat på under vinter och vår. Coachernas mål är att kunna åka hem med en kvalitetsstämpel på respektive spelbok, gärna med lite nya insikter om justeringar eller vad som ska användas när.

Sportmonda – vad gör att ni åker till denna turnering i år igen?
– Välorganiserad turnering med bra motstånd och vettigt reseavstånd. Den ligger också bra till tidsmässigt i förhållande till säsongen.

För mer information om turneringen, kika in på deras hemsida sportmondabowl.dk/.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.