Nässjö Saints: ”Lagkemin känns verkligen kanon”

För fjärde året deltar Nässjö Saints i flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl. Till helgen åker laget till Köpenhamn för att spela i Elite-divisionen, där de kommer att möta lag från bland annat Danmark, Tyskland, USA och Storbritannien.

– Sportmonda erbjuder bra möjligheter för att utvecklas som spelare och lag, både på och utanför plan, berättar Lukas Olsson som spelar i Nässjö Saints.

Blir detta era första matcher för i år eller har ni spelat någon turnering/träningsmatch/seriespel innan?
– Vi har ett par spelare som varit i väg och spelat King Bowl tillsammans med ett annat lag, men för Nässjö Saints som förening är det första matcherna för i år. Vi har även nya spelare med oss som kommer att spela sina första flaggmatcher någonsin.

Hur känns lagkemin inför turneringen?
– Lagkemin känns verkligen kanon. Vi har också sedan tidigare år erfarenhet och vetskap om att Sportmonda bättrar på lagkänslan ytterligare vilket är en stor anledning till att vi åker dit.

Har ni gjort några speciella förberedelser för att möta motståndet i Danmark?
– Truppen ser lite annorlunda ut i år jämfört med förra året så vi har inte gjort något specifikt för att förbereda oss för vilka vi möter utan mer för att hitta en playbook som passar den konstellationen av spelare som åker till turneringen.

Hur ser ni på era chanser i turneringen?
– Det är väldigt tufft motstånd vi kommer möta och tyvärr saknar vi en del tongivande spelare både på offense och defense men vi hoppas ändå kunna prestera på en tillräckligt hög nivå för att vinna ett par matcher.

Vilka är de största utmaningarna ni förväntar er att möta under turneringen?
– Vår största utmaning kommer vara att orka hålla energin uppe under alla matcher. Vi har spelare som kör dubbla positioner i vårt lag men också spelare som är anmälda till co-ed divisionen med andra lag så det blir extremt mycket speltid för några av oss.

Hur tror ni att det internationella spelet skiljer sig från era vanliga matcher?
– Det internationella spelet är garanterat mer avancerat jämfört med det svenska spelet, framför allt på defense. Det finns en del svenska lag som har väl fungerande offense men generellt är svenska lag väldigt svaga på defense.

Finns det några specifika lag eller spelare ni ser som era största konkurrenter?
– Jag skulle inte säga att något lag är mer eller mindre konkurrenter för oss men vi hoppas ju såklart att vi placerar oss bättre än övriga svenska lag i elitdivisionen.

Vad är era främsta styrkor som lag, och hur hoppas ni kunna utnyttja dem under turneringen?
– Vår främsta styrka är att vi åker till Sportmonda med en ganska avslappnad inställning så förhoppningsvis slipper vi nerverna på plan.

Vilka är era mål för denna turnering?
– Vårt mål för turneringen är att prestera så bra som möjligt och experimentera oss fram lite för att hitta strategier som vi kan ta med oss till seriespel.

För mer information om turneringen, kika in på deras hemsida sportmondabowl.dk/.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.