Lagen klara för slutspel i flaggfotboll

En spännande helg av flaggfotboll är till ända, där SM-serien Herrar två sista sammandrag spelades. Vilka lag som skulle gå vidare till slutspel var inte klart innan sista visslan blåstes under söndagens sista match. I Riksserien Dam avgjordes vilka lag som gick till final under föregående helgs sammandrag.

På söndag den 24 september spelas slutspel i SM-serien Herr och Riksserien Dam på Skogsvallen i Nässjö. Första matchen startar klockan 10:00.

Slutspel och final i SM-serien Herrar

Lagen som tagit sig till slutspel i SM-serien Herrar är Nässjö Saints, Uppsala 86ers, Ale Brewers och Eskilstuna Sharks. Sharks fick kämpa in i det sista för att hålla sin fjärdeplacering, och därmed sin slutspelsplats, i en spännande match mot Stockholm Mean Machines. Med samma mängd vunna och förlorade matcher var det slutligen poängskillnaden som avgjorde vilket lag som nästa helg får åka till Nässjö för att spela slutspelet.

Eskilstuna Sharks kommer i semifinalen att möta seriesegrarna Nässjö Saints. Seriens tvåa, Uppsala 86ers, kommer att spela semifinal Ale Brewers som hamnade på tredjeplats då serien nu är avslutad.

Finalen i Riksserien Dam

Sammanlagt har tre sammandrag spelats i Riksserien Dam, där Arlanda Jets går obesegrade ur seriespelet. AIK och Eskilstuna Sharks kämpade om den andra finalplatsen, som slutligen gick till AIK. På söndag den 24 september spelas finalen mellan Arlanda Jets och AIK klockan 13:00.

Schema för slutspelet

Nässjö Saints som samarrangerar slutspelet med SWE3 meddelar att det förutom flaggfotboll av högsta klass även kommer att finnas food truck med mat och dryck på plats för publik och spelare. För den som inte kan ta sig till Nässjö kommer matcherna självklart streamas på SWE3play.se.

Schemat för slutspelet ser ut som följande:

10:00-11:30 Nässjö Saints – Eskilstuna Sharks Semifinal 1
11:30-13:00 Uppsala 86ers – Ale Brewers Semifinal 2
13:00-14:30 Arlanda Jets – AIK Finalmatch, dam
14:30-14:45 Medaljceremoni, dam
14:45-16:15 Bronsmatch, herr
16:15-17:45 Finalmatch, herr
17:45-18:00 Medaljceremoni, herr