Förändringar kring licenser

SWE3 har gjort två förändringar när det gäller licenser – två nya licenstyper har skapats gällande seniorer i amerikansk fotboll respektive flaggfotboll.

Seniorlicensen är borttagen och är ersatt av två nya licenser: ”Seniorlicens – herrserie” och ”Seniorlicens – damserie”.

För att finnas med på en spelarlista i en herrserie för seniorer behöver en Seniorlicens – herrserie sökas. Denna licens kan sökas av såväl herrar som damer.

För att finnas med på en spelarlista i en damserie för seniorer, om spelaren är senior, behöver en Seniorlicens – damserie sökas. Denna licens kan endast sökas av kvinnor.

Förändringen är gjord utifrån att damer har rätt att spela i herr- och damserier och kan göra detta i olika föreningar. I och med de två nya licenserna är detta möjligt att hantera i licenssystemet.

Redan ansökta seniorlicenser har justerats så att de fått endera av de två nya licenserna. Förhoppningen är allting är korrekt, skulle något verka fel eller oklart, vänligen kontakta SWE3:s sportkontor på sportkontoret@swe3.se.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.