”Ett kvitto på att vi gör någonting rätt”

Nässjö Saints, serievinnarna i årets SM-serie Herrar, spår ett spännande slutspel efter en oförutsägbar serie. Självklart satsar de på SM-guld, och fokuserar nu på att sätta de sista detaljerna inför helgens spel.

Hur har säsongen varit så här långt?
– Jag skulle säga att säsongen så här långt har varit väldigt oförutsägbar. Alla lag har haft chans att vinna mot alla, vilket är väldigt roligt, svarar Lukas Olsson från Nässjö Saints.

Hur ser uppladdningen ut sista veckan inför slutspel?
– Vi tränar på som vanligt, med extra fokus på att rätta till detaljer som vi uppmärksammat under matcherna mot de lag som nu är i slutspelet.

Höjdpunkter från årets serie?
– Årets höjdpunkt är att vi lyckats spela till oss en serieseger. I slutändan är det slutspelet som avgör, men en serieseger känns ändå som ett kvitto på att vi gör någonting rätt.

Vad i ert spel tycker ni har fungerat bra och vad har fungerat mindre bra?
– När vi har momentum uppe så fungerar allt felfritt. Vi har tidigare haft en tendens att vi låser oss vid motgångar och har svårt att justera. I år har vi dock visat att även om vi har hamnat i underläge så har vi kommit tillbaka och vunnit matcher.

Varför bör man som åskådare ta sig till Skogsvallen i Nässjö för att se SM-slutspelet i flaggfotboll?
– Man borde åka till Skogsvallen och kolla på slutspelet för att vilket lag som helst kan stå som segrare i slutändan. Vi har vunnit mot Ale, Ale har vunnit mot Uppsala, Uppsala har vunnit mot Sharks och Sharks har vunnit mot oss.

Vilken är er målsättning under SM-slutspelet?
– Självklart är vår målsättning att vinna SM-guld under slutspelet.

Vilka vinner SM-guld om inte ni gör det?
– Väldigt svårt att säga, men om vi utgår från de senaste sammandragen så skulle jag nog vilja säga att Ale Brewers vinner SM guld om inte vi gör det. Man ska dock som alla vet aldrig räkna bort Uppsala i kampen om guldet.


SM-slutspel söndag 24 september

SM-slutspelet för SM dam- och herrserien kommer att spelas på Skogsvallen i Nässjö. Food truck med mat och dryck kommer att finnas på plats för publik och spelare. För den som inte kan ta sig till Nässjö kommer matcherna självklart streamas på SWE3play.se.

10:00-11:30 Nässjö Saints – Eskilstuna Sharks Semifinal 1
11:30-13:00 Uppsala 86ers – Ale Brewers Semifinal 2
13:00-14:30 Arlanda Jets – AIK Finalmatch, dam
14:30-14:45 Medaljceremoni, dam
14:45-16:15 Bronsmatch, herr
16:15-17:45 Finalmatch, herr
17:45-18:00 Medaljceremoni, herr