Prova på flaggfotboll i Falkenberg den 11 och 12 februari

Den 12 februari spelas Super Bowl LVII i Glendale, Arizona, den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar runt om i landet in till möjligheten att prova på SWE3:s tre idrotter: amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Oavsett vem du är eller vilka tidigare erfarenheter du har är du välkommen att prova på!

I Falkenberg Phoenix har man inför SWE3 Rookie days laddat upp med en hel helg av flaggfotboll för dig som vill prova på!

Under lördagen den 11 februari har träningen ett ungdomsfokus och riktar sig till dig som är 12-16 år. På söndagen den 12 februari hålls träningen med fokus på seniorerna, för dig som är 15 år eller äldre.

” Äldsta vi har just nu fyller 50 så stirra inte för mycket på 15!” poängterar Christoffer Lindström, coach i Falkenberg Phoenix.

Christoffer berättar vidare om vilka Falkenberg Phoenix är som förening:
”Vi är en liten förening med stort fokus på glädje och gemenskap. Vi vill bygga ett gött gäng för spelare, domare och ledare samt även funktionärer och föräldrar! Ambitionen långsiktigt är att ha ett tävlingslag, men vi kommer alltid att utgå från att ha ett roligt lag utan krav i första hand.”

Hur skulle du beskriva flaggfotboll?
”Fartfyllt med stora doser strategi och taktiskt tänkande. Fokusera inte på det som är svårt. Sporten är så extremt bred så fokusera istället på det som är roligt så kommer man in i det.”

Var kommer ni att hålla träningen?
”Rookie days kör vi i Falkhallen A2. Vi har våra övriga tider och platser för träningar uppe på hemsidans kalender: fbgphoenix.se/Event/Month
Givetvis alla kön välkomna vid båda tillfällena!”

Behöver deltagarna ha någon förkunskap om sporten?
”Nej, ingen alls, alla är välkomna att prova på!”

Vad ska man tänka på i form av utrustning?
”Inomhusskor, byxor utan fickor (det är okej om ni inte har det första tillfällena). Vattenflaska.”

Hur ser upplägget ut på prova på-tillfället?
”Vi kommer att köra en timme, på den tiden så kommer vi att köra uppvärmning, kasta och fånga boll, springa och fånga boll och avslutningsvis en liten match!”

Vad hoppas ni som förening med dessa dagar?
”Att kunna nå ut till så många som möjligt! Mycket skratt och glädje. Nya kontakter och vänskaper.”

Läs mer på swe3.se/event/rookie-days-2023/

Prova på flaggfotboll med Falkenberg Phoenix
Tid och plats:
11 februari kl. 13-15, Falkenbergs idrottshall för 12-16 år
12 februari kl. 16-17, Falkhallen A2 för 15 år och äldre