Inför SWE3 Rookie days, prova på flaggfotboll med Uppsala 86ers

Den 12 februari spelas Super Bowl LVII i Glendale, Arizona, den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar runt om i landet in till möjligheten att prova på SWE3:s tre idrotter: amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Oavsett vem du är eller vilka tidigare erfarenheter du har är du välkommen att prova på!

I samband med SWE3 Rookie days håller Uppsala 86ers två prova på-träningar, onsdagen den 8 samt 15 februari. Där kan du prova på både flaggfotboll och amerikansk fotboll. För ungdomar, U11-U17, är träningen kl. 18:30-19:30, och för vuxna och flaggfotboll ät träningen 19:30-21:00.

Var kommer träningarna att hållas?
”Vi tränar i Anders Diös hallen i Uppsala, på onsdagar kl. 19:30-21:00 fram till april då vi går ut och spelar,” berättar Sundiata Owens, som spelar i Uppsala 86ers.

Hur skulle du beskriva ert lag?
”Uppsala 86ers flaggfotbollslag är ett härligt gäng med spelare i varierande ålder, från 40+ till spelare i tonåren. Här spelar herr- och damspelare tillsammans. Målsättningen är hög med flera landslagsspelare och meriter på listan.”

Hur beskriver du flaggfotboll för någon som inte testat på det tidigare?
”Det är i grunden ett strategiskt spel där kvickhet, förmåga att fånga saker belönar sig. Det är 5 mot 5, och varje spel går ut på att det offensiva laget tänker ut en plan för att föra bollen framåt via att kasta bollen eller springa med dem och det försvarande laget har som ambition att stoppa det anfallande laget.”

Vilka får komma och prova på flaggfotboll hos er?
”Alla människor som är 16 eller äldre får delta. Inga förkunskaper krävs!”

Någon speciell utrustning man bör tänka på?
”Det behövs fotbollsskor och shorts utan fickor.”

Vad kan nya spelare förvänta sig av träningen?
”Att få prova på de olika delarna i flaggfotbollen och träffa en otroligt massa intressanta och olika människor.”

Vad hoppas ni med dessa prova på-träningar?
”Att fler får upp ögonen för flaggfotbollen!”

Läs mer på swe3.se/event/rookie-days-2023/

Prova på flaggfotboll med Uppsala 86ers
Tid och plats: 8 februari kl. 18.30-21, Anders Diös-hallen
Mer info: OBS! Notera datumet! Flaggfotboll mellan 19.30-21. Samma upplägg den 15 februari. Från 16 år och uppåt.