Rookie days i Göteborg, prova på flaggfotboll med Marvels

Den 12 februari spelas Super Bowl LVII i Glendale, Arizona, den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar runt om i landet in till möjligheten att prova på SWE3:s tre idrotter: amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Oavsett vem du är eller vilka tidigare erfarenheter du har är du välkommen att prova på!

Göteborg Marvels kommer söndagen den 12 februari att hålla prova på-träning för både flaggfotboll och amerikansk fotboll. Alla är välkomna till denna träning som hålls i Pjäshallen, Kviberg 13:00-14:00.

Simon Hornestedt spelar flaggfotboll i Göteborg Marvels och berättar om laget:
”Göteborg Marvels flaggfotbollslag är ett gäng personer som kommer från många olika bakgrunder inom sporten, vissa från tacklings fotbollen, vissa från andra sporter och vissa helt utan lagidrottsbakgrund. Framför allt spelar vi flaggfotboll för att vi gillar sporten, vi har alltid kul tillsammans och pushar varandra till att bli bättre!”

Simon, hur skulle du beskriva flaggfotboll?
”Flaggfotboll är en sport för alla, den påminner en hel del om amerikansk fotboll så klart men med mindre kontakt och lite öppnare ytor på planen. Den som har en fallenhet för bollar och/eller är atletisk kommer trivas extra bra i sporten.”

Vilka får delta på prova på-träningen?
”Alla är välkomna, laget spelar i en serie där man behöver vara 16 år för att få delta men till denna träning är alla välkomna för att prova på sporten.”

Behöver man ha någon förkunskap?
”Det krävs ingen förkunskap för detta prova på-tillfälle, bara att komma och vara med så tar våra coacher hand om att lära er så mycket som möjligt.”

Ska man tänka på något speciellt gällande utrustning?
”T-shirt, shorts utan fickor, vattenflaska och inomhusgympa-skor är lämpliga grejer att ha med sig.”

Vad kommer man att få göra på träningen?
”Det kommer vara övningar med både bollar och flaggor, vi kommer gå igenom lite grundläggande regler och öva på att både dra flaggor samt undvika att få sina flaggor dragna.”

Vad hoppas ni att denna dag kommer att ge?
Vi hoppas dagen ger nya spelare till laget och ökat intresse för sporten! Kom och bli en del av Sveriges bästa idrotts Community.

Prova på flaggfotboll med Göteborg Marvels.
Tid och plats: 12 februari kl. 13-14 i Pjäshallen, Kviberg
Mer info: Alla är välkomna

Läs mer på swe3.se/event/rookie-days-2023/

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.