Ny svensk dubbeltriumf mot Finland i Viking Line Bowl III

Sverige upprepade lördagens bedrift och besegrade återigen Finland på både herr- och damsidan när Finnkampen 2018 i flaggfotboll avgjordes under söndagen.

Lördagens båda matcher slutade med klarar segrar för Sverige, och när lagen möttes igen under söndagen var det återigen Sverige som dominerade.

Damerna inledde söndagen redan kl. 08.30 och om de var överlägsna mot finskorna under lördagen så var de än mer så under söndagen. Slutresultatet skrevs till 50-0 i svensk favör och Marianne Gimhag utsågs återigen till matchens bästa spelare och firade stora triumfer som QB. Lika stora triumfer firade det svenska försvaret som höll nollan i denna match och endast släppte in 6 poäng på två matcher mot Finland.

De svenska herrarna tog vid, gjorde poäng på sin första drive i matchen och fortsatte sedan i samma tempo. Finland hade ett par duktiga spelare och fina spel, men var på det stora hela storleken mindre mot ett skickligt Sverige.

I det svenska herrlandslaget fanns turneringens gigant i form av Ludwig Andersson från Norrköping Monarchs som enbart i denna match tog emot 9 passningar för 191 yards och 5 TD:s. Siffror som stack ut var också QB Linus Hagvalls 20 av 23 passningar för 283 yards och 6 TD:s, liksom Philip Smith som passade för en TD och tog emot två ytterligare.

Matchen slutade 48-13, och både dam- och herrlandslagen fick därmed varsin pokal från Viking Line Bowl III att ta med på båten tillbaka hem till Sverige. Svensk flaggfotboll mår bra!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.