Med en annan vy av planen

Ett ansikte de flesta i ”flaggfotbollssverige” känner igen är Jimmy Holmberg. Han har varit aktiv i klubblaget Eskilstuna Sharks, som förbundskapten för damlandslaget och är nu ordförande i Tävlingsutskottet. Förutom detta är han även kommentator på flaggfotbollsmatcher, både i Sverige och internationellt.

Jimmy Holmberg har ett brett perspektiv av flaggfotbollen, både genom att se spelet som coach men även från en kommentators vy av matchplanen. Hans resa inom flaggen började 2016 då han blev tillfrågad av Eskilstuna Sharks om att bli en del av tränarstaben. Då visste han ingenting om flaggfotboll, men tyckte att sporten verkade spännande. Jimmy hade innan dess hållit på med amerikansk fotboll i många år.

Under 2017 åkte han till turneringen Sportmonda Bowl med två lag från Sverige bestående av tilltänkta landslagsspelare som coach. Under årets Sportmonda Bowl som spelades i maj, var Jimmy kommentator på den livesända streamen för tredje året i rad.

Hur upplevde du årets Sportmonda?
– Årets Sportmonda tyckte jag saknade vissa lag som varit tongivande tidigare år. Kanske för att det är mästerskap senare i år. Men det var många bra lag och väldigt kul att se att Sverige hade två lag med i elitdivisionen som verkligen inte gjorde bort sig bland de andra elitlagen från Europa.

Var det några lag som stod ut?
– Bland de svenska lagen måste jag ändå lyfta Stockholm Mean Machines. De hade en bred trupp och såg verkligen ut att ha utvecklats bra under vintern. Armadillos från Danmark är alltid en fröjd att se. Ett komplett lag som trots bortfall av spelare under turneringen inte tappar i kvalité.

Har sporten och lagen förändrats eller utvecklats under de år du varit med, märker du någon skillnad?

– Sporten utvecklas ju hela tiden vilket är den stora charmen med flaggfotboll. De svenska lagen har definitivt tagit steg i rätt riktning och haft en bra utveckling under året som gått.

Någon speciell höjdpunkt under årets turnering?
– Att finalen i Leisure gick till övertid var riktigt kul. En jämn match som innehöll det mesta.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.