Arlanda Jets till Big Bowl

Europas största flaggfotbollsturnering Big Bowl, spelas till helgen i Walldorf, Tyskland. Runt 50 herr/mix- och 14 damlag kommer att spela i årets upplaga. På damsidan kommer det svenska laget Arlanda Jets att delta.

Arlanda Jets har flera SM-guld i bagaget, och har även spelat turneringar internationellt, bland annat förra årets Champions Bowl – där ligamästarna från flertalet nationer deltar. I helgen spelar de dock Big Bowl för första gången. I dam-divisionen deltar 14 lag från bland annat Tyskland, Spanien, Storbritannien och Österrike.

Anna ”Pinky” Brolin som spelar i Arlanda Jets men även är uttagen till landslaget som i augusti ska spela EM, ser fram mot helgens matcher.
– Vi har ju spelat andra turneringar i Europa, men aldrig Big Bowl. Det är dags nu!

Är det något lag ni ser speciellt fram emot att möta?
– Det ska bli jättespännande att spela mot lag vi aldrig mött förut. Vi har bland annat Coventry Cougars i våran grupp, dem har vi mött flera gånger tidigare, men aldrig vunnit. Vi får se hur det går denna gång, jag är i alla fall taggad för revansch!

Vad är målet med Big Bowl?
– Det främsta målet är såklart att vi ska placera oss så högt som möjligt. Men vi vet att vi har hårt motstånd! Det är även flera av oss i laget som senare i sommar kommer att spela EM, så detta är ett perfekt tillfälle att känna på det internationella tempot. Ju mer flagg vi har i ryggen i augusti, desto bättre.

Hur har försäsongen sett ut för laget, några nyheter att rapportera om?
– Nytt för laget i år är att vi har fått tillskott i form av Nina Lindholm och Josefina Kydönholma. Till Big Bowl kommer även Ellinor Jyrell från Eskilstuna Sharks att spela med oss, men sen spelar hon för Sharks när SM-serien drar igång.

Utöver Big Bowl, hur går tankarna kring säsongen i stort?
– Det är alltid kul när säsongen äntligen drar igång. Vi är taggade och hoppas på spännande matcher!

Vill du se helgens flaggfotbollsmatcher?
För den som vill följa helgens matcher kommer dessa att streamas. Mer information och matchschema hittas på https://www.tournify.de/live/bigbowlxv

Länk till stream: https://linktr.ee/flagfootballtv