Swedish Moose gör debut på Big Bowl

Den 10-11 juni spelas flaggfotbollsturneringen Big Bowl i Walldorf, Tyskland. Knappt 50 herr/mix-lag, och 14 damlag kommer att tävla i Europas största flaggfotbollsturnering. Förra året åkte fem svenska flaggspelare dit och spelade med brittiskt- samt ett mixat internationellt lag. Detta år kommer två svenska lag att delta i dam- samt mix-divisionen.

I mix-divisionen kommer Swedish Moose för första gången att spela match tillsammans. Den mixade divisionen, med sina knappt 50 anmälda lag, är uppdelad i åtta grupper. De flesta lagen kommer från Europa, men vi hittar även lag från bland annat Japan och USA.

Swedish Moose är en sammansättning svenska spelare från olika lag som har ambitionen och viljan att spela internationellt. Philip Smith, som annars spelar i Uppsala 86ers och även är aktuell i landslaget till EM senare i sommar, beskriver laget som ”spelare som vill testa sig mot mycket bra motstånd”.

Hur kom idén till att starta Swedish Moose?
– Idén kom av att svenska landslaget får väldigt få möjligheter till spel mot internationellt motstånd. Tanken var att vi skulle kunna ge matchspel för landslagsaktuella spelare mot de absolut bästa spelarna i Europa. Utöver det skulle vi få möjlighet att spela ihop oss som lag, bygga lite gemensamma minnen och skapa timing mellan exempelvis QB och WR, nu när vi inte har mer landslagsspel på flera månader.

Har ni hunnit träna tillsammans som lag?
– Vi har inte tränat tillsammans under Moose-flaggan, men vi har tränat tillsammans under året vid några tillfällen.

Har ni, eller spelare ur laget, spelat Big Bowl förut?
– Från början så hade vi en som hade spelat I Bigbowl tidigare år. En väldigt tråkig skada satte stopp för honom. Så i dagsläget är det ingen som har varit där.

Vad är er ambition och era mål med Big Bowl?
– Målet är att spela in oss i ett nytt system samt att få testa hur det går att spela mot topplag i denna sammansättning av spelare. Såklart så vill vi placera oss i toppskicket.

Vilka lag kommer ni att möta?
– I gruppen så kommer vi att spela mot Kalkheim Lizzards (GER), Split Seawolves (CRO), The Stag Party, Saarland Hurricanes (GER) och flagcorner (ESP). Så det är en respektabel grupp med förra årets tvåa i Kalkheim Lizzards som också är vår första match. Sen får vi se efter gruppspel vilka det är vi får möta då.

Vad ser du mest fram mot med turneringen?
– Det ska bli riktigt roligt att få spela mycket flagg och få många reps mot de bästa lagen i Europas största klubblagsturnering, avrundar Philip Smith.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.