Följ bloggen från EM i flaggfotboll

Bloggen måndag

Det blev inget brons. Sverige slog inte Storbritannien. Självklart en besvikelse för både spelare och alla vi andra på plats. Dock ska sägas att det här är världens toppengäng som tog besvikelsen och tillät sig att vara ledsna men som jag vet kommer tillbaka med ännu mer kämparglöd.

Flera av oss har på plats fått höra av andra nationers spelare och coacher att de ser att vårt landslag utvecklats och det är förstås väldigt roligt.

Danmark vann både herr- och damfinalen och det är bara att gratulera! Nu ska jag fundera på vad vi som förbund kan lära av danska förbundet.

………………………………………………………………

Bloggen lördag

Efter matchen mot Norge:

Grundspelets sista match var mot Norge. Norges är nya i de här sammanhanget och har fått stryk i varenda match – så också mot Sverige.

Matchen slutade 39-6 och första TD:n gjorde Smith på första driven. Noterbart är också att defencespelaren Johan Hillman fick göra en TD.

Nu ser det ut som att Sverige får spela bronsmatch i morgon men helt säker kan man inte vara förrän grundspelets sista match är spelad. Den går söndag förmiddag och det är Israel som möter Storbritannien. Vi hoppas såklart på det bästa och avrundar dagen med ett: Heja Sverige!

Efter matchen mot Storbritannien:

I matchen mot Storbritannien gjorde Sundiata Owens en touchdown på första driven. Extrapoängen sattes också och det blev genast lite motigt för britterna.
Robert Almstrand spelade bra som rusher men britterna kunde då ta poäng. När offence fick läge gjorde Phillip Smith en TD med tillhörande extrapoäng. I halvtid låg Sverige under då det stod 18-14, 3 TD för britterna och två för Sverige.

I andra halvlek fortsatte Sverige att tugga på och både Owens och Smith fick in varsin TD. Dessutom gjorde Almstrand en safety. Matchen slutade till fördel för Sverige 24-29 och med ett stort jubel i laget.

Nu ska de ladda om för match mot Norge 16:40. Kolla gärna livestreamen då!

Efter matchen mot Danmark:

Matchen mot Danmark blev tuff. Danskarna gick ut hårt och trots att de drog på sig många flaggor gjorde de också poäng. Phillip Smith lyckades med en TD i första halvlek och fick till en till i andra. Fler poäng blev det tyvärr inte och se försvarande Europamästarna Danmark vann med 54-12.

…………………………………………………

Bloggen fredag:

En enda match stod på programmet idag. Tyvärr fick Sverige stryk mot Israel med 33-40. Det var dock en jämn match där Sverige ledde i halvtid och som framgår av siffrorna var det bara en TD som avgjorde. Israel är ganska starka och spelade tre av sina matcher på fredagseftermiddagen. De avslutade med en match som jag tror var genrep på finalen. Danmark vann dock matchen 48-22. Det var den enda match som Israel förlorade idag. På söndag förmiddag möter de Storbritannien.

Med bara en match på dagsprogrammet hann vi titta mycket på de andra matcherna och också prata med folk från de andra länderna. Jag pratade med finska förbundskaptenen som berättade att de inte får ihop några herrar att spela flagg men att de har tre damklubbar och ett nystartat damlandslag.

Jag har också pratat med de brittiska damernas förbundskapten som vill få till en träningslandskamp som ersättning för att A flagging New Year – womens edition blev inställd. De som vi hade hoppats få till matchträning för damerna och nu kanske det kan bli så i alla fall.

Det blir en tidig kväll nu för i morgon är det matchstart 10:00 (mot Danmark) vilket betyder tidig frukost för att vi ska vara på arenan i god tid. Jag skriver arena men det är ett gräsfält. Publiken sitter på marken. Stämningen är god och det är extra roligt att flera spelare har sina föräldrar på plats som åskådare.

……………………………………….

Bloggen torsdag:

Det blev allt annat än en lugn nedresa till Köpenhamn. En av bilarna blev påkörd i en bilkö på motorvägen och ytterligare en havererade bara några hundra meter där ifrån, detta såg vi i Norrköpingsbilen trots att vi alla åkt från olika städer vid olika tider!

På plats i Köpenhamn drog en sista träning igång vid 16-tiden på en grönyta nån kilometer från hotellet. Några spel gicks igenom en sista gång och alla är nu taggade inför morgondagen då det bara är en match – mot Israel.

Ikväll väntar gemensam middag för truppen och ett spelarmöte. Jag och Helena (Lindeen, förbundsstyrelsekollega) ska försöka hälsa på delegater från de andra länderna då nästan alla bor på samma hotell.

Foto: Helena Lindeen

………………………………………………………………

På fredag börjar EM i flaggfotboll i Köpenhamn, för Sveriges del med match mot Israel. Följ Erika Wiman Snälls blogg från EM under helgen.

Under torsdagen åker svenska flaggfotbollslandslaget till EM i Köpenhamn. Glöm flygbiljetter och glassig lagbuss. Våra hängivna spelare packar ihop sig i bilar och bekostar sin resa själva. De brinner för flaggfotbollen och den glöden hoppas jag få se på Valby Stadion i helgen.

Sverige siktar på medalj i EM i flaggfotboll. 
En av dem som ska vara med och fixa det är Erik Lagerström
från de tre senaste årens Svenska Mästare: Uppsala 86:ers
Foto: Uppsala 86:ers

Första och enda fredagsmatchen spelas mot Israel. Sen ska Israelerna fira sabbat – också en faktor att ta hänsyn till i såna här sammanhang.

Desto mer händer på lördag för Sveriges del. Vår trupp börjar dagen med att möta regerande europamästarna Danmark, sedan Storbritannien och så Norge. På söndag hoppas vi förstås att Sverige spelar final eller åtminstone bronsmatch.

Jag kommer att blogga om hur det går och vad som händer runt omkring.

Häng gärna med här på hemsidan.

Erika Wiman Snäll
Styrelseledamot SAFF, Svenska Amerikansk Fotbollförbundet
Ansvarig för flaggfotboll

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.