”Vi behöver få till lite mer bredd i truppen”

S:t Staffan Saviours AFC har spelat alla cuperna i årets utvecklingsserie där de även avslutade säsongen som serieledare. Christian Wremert har spelat flaggfotboll i fem år, och berättar att säsongen har varit över förväntan.

– Vi har en ny offensiv spelbok som offensiva koordinatorn Olof Landin tagit fram. Den har fungerat bra. Men vi har även testat ett nytt system på defense. Det har skapat variation och lite svårare för motståndarna att göra pre-snap reads.

Hur har laget sett ut i år?
– Vi har en stabil kärntrupp och är sällan färre än tio spelare på match, trots att vi haft några cuper i år med färre spelare. Vi har inga nya spelare i år. Men några av spelarna som varit med och tränat ett tag men inte spelat matcher har varit med i år.

Har du några höjdpunkter från säsongen?
– Förutom att vi vunnit alla cupsammandrag så måste jag ändå nämna vår QB-situation. Vi har haft olika QB på en del cuper och ändå tagit hem vinsterna. Det är kul.

Vilket ar det roligaste laget ni spelat mot i år?
– Personligen tycker jag det roligaste har varit att möta Ystad. Ett nytt lag med erfarna härliga individer.

Vad vill ni utveckla inför nästa år?
– Vi behöver få till lite mer bredd i truppen. Tidigare åren har vi oftast varit tio eller fler på träningarna. I år har vi ställt in en hel del träningar på grund av för få spelare.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.