Prova på flaggfotboll i Nässjö den 12 februari under SWE3 Rookie Days

Den 12 februari spelas Super Bowl LVII i Glendale, Arizona, den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar runt om i landet in till möjligheten att prova på SWE3:s tre idrotter: amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Oavsett vem du är eller vilka tidigare erfarenheter du har är du välkommen att prova på!

I Nässjö håller Nässjö Saints dam- och herrlag en prova på-träning söndagen den 12 februari klockan 16:00. Till Saints dam- och herrlag är alla välkomna.

”Vi strävar efter att de som kommer på våra träningar ska känna sig sedda och inkluderade. Vi har alltid en familjär känsla och en god stämning,” berättar Dennis Åkesson som spelar i laget. Han fortsätter med att beskriva laget; ”Vi har en bra blandning mellan gnabb med glimten i ögat och uppriktiga snack där vi diskuterar och utvecklar varandra, och vi strävar efter att hela tiden bli bättre.”

Dennis, för någon som aldrig testat på flaggfotboll förut, hur beskriver du sporten för dem?
”I korta drag liknar flaggfotboll en variant av amerikansk fotboll. Vi spelar med samma typ av boll, på en liknande plan fast i mindre skala. Vi använder ofta samma begrepp, som t.ex. yards, down och touchdown, men istället för 11 mot 11 gäller 5 mot 5. Den största skillnaden är dock att vi inte har tacklingar i flagg. Istället har vi ”flaggor” i band runt höften. Om man får sin flagga rykt anses man vara tacklad och spelet stoppas. Detta gör att vår sport har ett större fokus på snabbhet, rörelse och teknik. Men likt amerikansk fotboll finns det alltid en roll för dig oavsett dina styrkor.”

Vart hålls träningen, och vem får delta?
”Vi kommer hålla vår Rookie days-träning på Skogsvallen i Nässjö. Alla är välkomna förutsatt att man fyllt 15 år (eller ska fylla under året).”

Behöver man någon förkunskap?
”Ingen förkunskap krävs, vi går igenom grunderna på plats.”

Behöver man ta med sig någon speciell utrustning?
”Träningskläder är bra. Med tanke på årstiden är underställ och tjock tröja att rekommendera. Vanliga fotbollsskor är också bra att ha, men inte ett måste.”

Vad kan man förvänta sig av prova på-träningen?
”Nya deltagare kan förvänta sig ett välkomnande gäng som är lätt att komma in i, att man får lära sig grunderna och framför allt upptäcka hur kul det är med flaggfotboll!”

Tack Dennis, något du vill avrunda med?
”Vi hoppas att dagen ska mynna ut i att vi kan sprida vår sport vidare, och att fler får ta del av detta!”

Prova på flaggfotboll med Nässjö Saints.
Tid och plats: 12 februari kl. 16-18 på Konstgräsplan, Skogsvallen
Mer info: Från 15 år

Mer info hittar du här: swe3.se/event/rookie-days-2023/

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.