Inför Sportmonda Bowl IX: “Som för korna vid ett kosläpp”

Flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl IX spelas i Köpenhamn 20–21 maj. S:t Staffan Saviours deltar för tredje gången och reser dit med ett rutinerat lag med spelare som spelat fler gångar än så.

– Ambitionen är som inför varje år: att först och främst svetsa samman laget, spelet och inte minst lagkänslan som kommer från att bo tillsammans och umgås utanför planen. Självklart vill vi även vinna matcher, säger Christian Wremert från S:t Staffan Saviours AFC.

Hur är läget i laget inför turneringen?
– Som för korna vid ett kosläpp. Vi har haft vår vinterdvala och äntligen är träningarna igång och framförallt är Sportmonda starten på året. Med andra ord så är läget och laget taggat.

Hur ser era tidigare erfarenheter av Sportmonda ut?
– I år blir den tredje gången för oss som lag, men vi har spelare som spelat där fler gånger. Fjolårets turning gick bra, vi spelade många roliga och tighta matcher. Vi åkte på en allvarlig skada på en av spelarna och fick också uppleva effektiviteten i danska sjukvården, djupt imponerande.

Vad är det bästa med Sportmonda? Och är det något lag ni ser speciellt fram mot att möta?
– Många matcher är det bästa. Och de danska näbbdjuren hade varit kul att vinna över i år igen. Vi hade också väldigt tight och trevlig match mot danska Sharks förra året. De vann med en poäng, så en revansch där hade varit trevligt.

Hur har försäsongen sett ut för laget?
– Vi har gjort 3–4 träningar och vi är nöjda över att kärntruppen på runt åtta spelare som är kvar. Sen har vi sex ”återkommare” som vi hoppas ska bli mer kärntrupp detta år. Och en ny spelare som inte spelat match än. Men den största skillnaden är ett nytt offensivt koncept med en ny offensiv koordinator, det ska bli spännande.

Utöver Sportmonda, hur går tankarna kring säsongen i stort?
– Det ska bli kul. Det är fler matchtillfällen och lag detta år, det ser vi fram emot.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.