Inför Sportmonda Bowl IX: “Saker och ting börjar klaffa”

Flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl IX spelas i Köpenhamn 20–21 maj. Nässjö Saints deltar i Sportmonda för tredje gången och efter fjolårets final i Leisure-divisionen spelar man i år för första gången i Elitdivisionen.

– Vår ambition kanske låter lite klyschig men det är att göra en så bra turnering som vi bara kan. Det är vårt första år i elitdivisionen, så det ska bli kul att se hur vi mäter oss mot några av Europas bästa lag, säger Simon Olsson från Nässjö Saints.

Hur är läget i laget inför turneringen?
– Det känns bra! Vi har hållit igång sedan januari och det känns som att saker och ting börjar klaffa. Tempot har steppats upp de senaste träningarna. 

Under fjolårets turnering gick det bra för er?
– Ja, det gick riktigt bra! Vi gick obesegrade genom turneringen i Leisure-divisionen och föll först på målsnöret i finalen mot danska Badgers som var riktigt bra.

Vad är det bästa med Sportmonda?
– Det bästa med Sportmonda är att det är ett väldigt bra startskott på flaggsäsongen. Två dagar med mycket matcher, bra umgänge med laget, trevliga möten och mycket annat.

Är det något lag ni ser speciellt fram emot att möta?
– Personligen tycker jag att det ska bli spännande att se hur vi står oss mot danska Armadillos som vunnit elitdivisionen flera gånger. 

Utöver Sportmonda, hur går tankarna kring säsongen i stort?
– I år är året vi siktar på att ta föreningens första SM-guld!

Något avslutande ni vill lägga till?
– Go Saints!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.