Inför Sportmonda Bowl IX: “Han har potential att bli en framtida stjärna”

Flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl IX spelas i Köpenhamn 20-21 maj. Uppsala 86ers gör sin femte turnering och ser Sportmonda som en möjlighet att få möta lag på hög nivå för att komma in i den svenska SM-serien med farten uppe.

– Det har varit en del skador och livshändelser i laget som gjort att vi just nu håller på att komma igång på riktigt och att installera årets spelbok. Själv är jag snart clearad för att spela match igen efter min knäoperation i november, det har varit en process som verkligen har varit en bergodalbana, säger Uppsala 86ers Erik Lagerström.

Vad är det bästa med Sportmonda Bowl? 
– Att åka ner och umgås som ett lag. Mina bästa fotbollsminnen är från de turneringar vi har åkt på, vi är som en enda stor familj.

Vad är er ambition och era mål med Sportmonda i år?
– Att komma upp i tempo och möta lag på hög nivå för att starta SM-serien med farten uppe. Och förstås är målet alltid att vinna matcher och ta sig till slutspel. Förra året föll vi på målsnöret i gruppspelet då det var fyra lag som slutade med tre vinster och tre förluster, vi missade slutspelet på poängskillnaden. 

Är det något lag ni ser speciellt fram emot att möta?
– Arm the Animals från USA. Det är otroligt utvecklande att spela mot och se amerikanska lag live, vi hittar alltid något vi kan använda från dessa möten.

Hur har försäsongen sett ut för laget, några nyheter att rapportera om?
– Vi har två nya receivers i laget som jag tror kommer göra ordentliga avtryck. Andreas Normell är 22 år och har spelat många år i Uppsala 86ers och även gått på NIU i Uppsala. Han har lagt axelskydden på hyllan och siktar på en flaggkarriär och kommer att delta i Sportmonda. Oscar Lindh är 17 år och går på NIU i Uppsala, han har verkligen potential att bli en framtida stjärna inom sporten.

Utöver Sportmonda, hur går tankarna kring säsongen i stort?
– Vi jobbar hela tiden på att utveckla vårt spel och våra spelare framåt. Och målet är alltid att vinna matcher och givetvis att ta ytterligare ett SM-guld.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.