Flaggfotbollens SM- och U-serie 2023

Arbetet med årets SM- och utvecklingsserier i flaggfotboll pågår och inom kort kommer anmälningslänkar att publiceras. Tävlingsutskott Flaggfotboll (TUFF) kommer i år att administrera alla serier.

TUFF har inför 2023 tagit över serieadministrationen från Ledningsgrupp Flaggfotboll (LGFF). För att säkerställa att seriedatum ej krockar med landslagsaktiviteter för nu TUFF dialog med förbundskaptenerna för herr- och damlandslaget. Även SWE3s årshjul ses över i arbetet inför den preliminära schemaläggningen av serierna.

Säsongen som sträcker sig över vår och höst

Under ett av höstens Föreningsforum, där delar av LGFFs team samt deltagare från olika flaggfotbollsföreningar runt om i Sverige närvarade, diskuterades upplägget av kommande serier. Ett önskemål var att förlänga matchsäsongen. Därför kommer flaggfotbollens serier detta år att pågå under både vår och höst.

Mer information om anmälan till de olika serierna publiceras senast den 1 mars. Till dess hänvisas frågor till TUFF: tu-flaggfotboll@swe3.org.

Rutiner inför kommande säsonger

TUFF och LGFF är medvetna om att publicering av serieanmälan är sen enligt det beslut som fattats i slutet av 2022, men hoppas att överseende för detta finns då de försöker strömlinjeforma seriehanteringen. Inför nästa år är målet att rutinerna kring serierna är satta och anmälan kan publiceras i tid.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.