Vårtecknet för svenska flaggfotbollsspelare: Sportmonda Bowl 2024

Det tydligaste vårtecknet för flaggfotbollsspelare i Sverige är inte grusbilarna som sopar gatorna. Det är inte heller knoppar på träden eller blommor i dikena. Möjligtvis är det konstgräsgranulatet de hittar lite varstans i hemmet. Men framför allt är det flaggturneringen Sportmonda Bowl i Danmark, oftast även startskottet på flaggsäsongen, som berättar att nu – nu är det äntligen vår!

I år deltar nio svenska lag i flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl, som spelas 18-19 maj i Köpenhamn. Motståndet kommer från länder som USA, Spanien, Frankrike, Tyskland och Irland. Totalt är lag från nio länder anmälda till turneringen.

I Elite-divisionen hittar vi likt tidigare år Uppsala 86ers och Nässjö Saints.

I Leisure-divisionen spelar Stockholm Mean Machines som förra året placerade sig trea i samma division. Utöver dem hittar vi även Kalmar Södra Badgers, Göteborg Marvels, Falkenberg Phoenix och S:t Staffan Saviours AFC.

Bland Dam-divisionens åtta lag är det Arlanda Jets som får representera Sverige.

Nytt för i år är CoEd-divisionen. Där spelar mixade lag av både dam- och herrspelare, med regeln att minst två damspelare alltid behöver vara på planen. Där hittar vi Stockholm Mean Machines och Swedish Moose. Swedish Moose är ett blandat lag med spelare från fem lag i Sverige.

Förväntningarna är höga bland de svenska lagen som deltar i årets Sportmonda Bowl. SWE3 Flaggfotboll önskar alla lagen ett stort lycka till, och vi ser fram emot att följa er under turneringen!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.