Tuff första dag för Sverige

Det blev en slitsam första dag för både herrarna och damerna när EM drog igång i Jerusalem på torsdagsmorgonen.

Herrarna var först ut och öppnade turneringen mot värdnationen Israel. Även om Sverige gjorde första touchdownen så räckte det inte genom hela matchen. Israel vann 42-26.

 

Sveriges damer mötte Spanien i första matchen i Flaggfotbolls-EM 2019.

Ett par timmar senare var det dags för damernas inträde i tävlingen och det i en tuff match mot Spanien.  En touchdown lyckades Sverige med och slutresultatet blev 6-55.

Samtidigt mötte Sveriges herrar ett av de topprankade lagen – Österrike.  Den matchen finns att se här.  Det blev tyvärr poänglöst för Sveriges del medan Österrike gjorde 39 poäng.

Damernas spelade sin andra och sista mach för dagen tidig eftermiddag och då också mot topplaget Österrike. Inte heller damerna lyckades görs poäng mot Österrike utan fick storstryk 61-0. Som lök på laxen fick också Sveriges Ellinor Jyrell en skada som tog ner truppen till 14 spelare. Den matchen kan ses här.

 

Erik Lagerström i en tajt duell med Italiens Sebastiano Pascolo.

Herrarna fick en lång väntan  – som mest ägnades åt att hantera värmen – innan dagens sista match började klockan 17 lokal tid.  Motståndet stod Italien för och även här öppnade Sverige med en tidig TD men det räckte inte hela vägen.  7-43 slutade matchen.

”Vi har visat att vi kan prestera på en bra nivå men det är inte en tillräckligt bra nivå” kommenterar HFL:s förbundskapten Andreas Hellström.

I morgon väntar en måstematch för damerna då de möter Finland direkt på morgonen. Det är en avgörande match för båda lagen då de båda just nu riskerar att hamna på sistaplaceringen i gruppen.  Damerna spelar ytterligare två matcher i morgon, mot Storbritannien och mot Italien.

Storbritannien har sedan de var i Sverige för landskamp i februari fått ny förbundskapten  och förutom att hela staben utom en är utbytt är också många spelare är utbytta.

Herrarna möter först Spanien och sedan Frankrike i en match som direktsänds här klockan 12:15 svensk tid.

 

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.