Rookie days – prova på flaggfotboll med Stockholm Mean Machines

Den 12 februari spelas Super Bowl LVII i Glendale, Arizona, den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar runt om i landet in till möjligheten att prova på SWE3:s tre idrotter: amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Oavsett vem du är eller vilka tidigare erfarenheter du har är du välkommen att prova på!

På söndag den 12 februari bjuder Stockholm Mean Machines in till prova på-träning i flaggfotboll och amerikansk fotboll under SWE3s Rookie days. På Tantolunderns BP kan du som fyllt 16 år och uppåt testa på flaggfotboll klockan 11:00.

”I Mean Machines flagg värnar vi om en inkluderande miljö där alla trivs. Vi utvecklas tillsammans och tror stenhårt på att man utvecklas mest när man har roligt, samtidigt som vi håller hög kvalitet under träning och match,” berättar Tore Malmström som spelar och coachar Mean Machines, som består av både herr- och damspelare i mixad ålder.

För någon som aldrig testat på flaggfotboll förut, hur beskriver ni sporten för dem?
”En taktisk och explosiv sport med mycket av det roliga från amerikansk fotboll, men i ett format som inte har mer kontakt än basket eller innebandy.”

Var kommer träningen att hållas?
”Vi kommer att träna på Tantolundens BP klockan 11:00-13:00, på söndag den 12 februari. Alla är välkomna från 16 år och uppåt.”

Behöver man någon förkunskap?
”Ingen som helst förkunskap krävs!”

Behöver man ta med sig någon speciell utrustning?
”Skor och kläder efter väder. Vi kommer köra utomhus på konstgräs så dobbskor och byxor/shorts utan fickor är att föredra men absolut inget krav!”

Vad kan nya deltagare förvänta sig av prova på-träningen?
”I flaggfotboll utmanas styrka, rörlighet, koordination och speltänk till en fantastisk sport. Räkna med massa endorfiner och träningsvärk på nya ställen!”

Vad hoppas ni att dagen ska att utmynna i?
”Vi hoppas kunna hjälpa till att sätta flaggfotboll på kartan, och kanske fylla våra sista platser i laguppställningen till SM-serien och Sportmonda Bowl (Norra Europas största flaggfotbollsturnering som spelas i Köpenhamn, Danmark).”

Läs mer på swe3.se/event/rookie-days-2023/

Prova på flaggfotboll med Stockholm Mean Machines
Tid och plats: Söndag 12 februari kl. 11:00-13:00 på Tantolundens BP
Mer info: amerikansk fotboll från U9 till U19, flaggfotboll från 16 år