Pontus Råneby ny förbundskapten för damlandslaget i flaggfotboll

”Det är spelarna som vinner guld, som ledare är det mitt jobb att ge dem förutsättningarna.” Pontus Råneby är klar som ny förbundskapten för Sveriges damlandslag i flaggfotboll.

– Ambitionen är att sätta en långsiktig planering med OS 2028 som det hägrande målet, samtidigt som vi ska skapa förutsättningar för att nå framgångar redan på VM i Finland nu i sommar,  säger Sveriges nya förbundskaptenen Pontus Råneby.

Pontus Råneby, 27 år, började spela amerikansk fotboll 2008 och gick efter ett par år över till flaggfotbollen i föreningen Eskilstuna Sharks. Där har han spelat sedan dess, och med stora framgångar – sedan 2017 har han varit en del av det svenska herrlandslaget i flaggfotboll. Som spelare har det bland annat blivit tre EM-turneringar, nu senast EM på Irland sommaren 2023.

När det gäller ambitionerna med förbundskaptensrollen och med damlandslaget så är målet att bygga ett välfungerande landslagsprogram för många år framåt.

– För att nå dit vi vill nå krävs ett landslagsprogram som gynnar spelare och coacher i längden för att utveckla den svenska damflaggfotbollen. Det krävs ett landslagsprogram där vi kombinerar en elitverksamhet med möjligheter för svenska landslagsspelare att utvecklas och nå en hög internationell nivå – för i slutändan är det trots allt spelarna som vinner guld, som ledare är det mitt jobb att ge dem förutsättningarna för att göra det, säger Pontus Råneby.

Pontus Råneby efterträder Stefan Nilsson som förbundskapten för damlandslaget. Stefan Nilsson tillträdde i mars 2020 och SWE3 vill rikta ett stort tack till Stefan för allt engagemang och arbete under åren fram till nu.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.