Inför Sportmonda Bowl IX: “En massa flagg, kan det bli bättre?”

Flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl IX spelas i Köpenhamn 20–21 maj. Nässjö Saints är namnet på laget som deltar i damklassen men laget består av spelare från flera olika föreningar.

– Alla spelare tränar på i sina respektive föreningar, så det känns ändå stabilt, säger Nathalie Fristedt från Nässjö Saints.

– Då vi är ett hopplock av spelare från flera olika föreningar är ambitionen i år framförallt att ha roligt tillsammans. Sen är det ju alltid kul om vi vinner matcher och tar oss så långt som möjligt i turneringen också förstås.

Vad är det bästa med Sportmonda?
– Att få en rolig start på säsongen genom att delta i säsongens höjdpunkt. En massa gött umgänge och en massa flagg, kan det bli bättre?

Är det något lag ni ser speciellt fram mot att möta?
– Tror inte vi har mött något av lagen tidigare så jag skulle nog säga att alla matcher är att se framemot!

I damklassen deltar sju lag från Sverige, Danmark, Tyskland, Ukraina och Spanien. Även det internationella laget Sacks in the City som vunnit flertalet stora turneringar runt om i Europa kommer till Köpenhamn i helgen.

Nässjö Saints har som lag deltagit i turneringen två gånger tidigare, där de förra året tog en fjärdeplats. ”Att få se hur man står sig mot lag utanför Sverige är alltid spännande!” avslutar Fristedt.