Inför Sportmonda Bowl IX: “En massa flagg, kan det bli bättre?”

Flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl IX spelas i Köpenhamn 20–21 maj. Nässjö Saints är namnet på laget som deltar i damklassen men laget består av spelare från flera olika föreningar.

– Alla spelare tränar på i sina respektive föreningar, så det känns ändå stabilt, säger Nathalie Fristedt från Nässjö Saints.

– Då vi är ett hopplock av spelare från flera olika föreningar är ambitionen i år framförallt att ha roligt tillsammans. Sen är det ju alltid kul om vi vinner matcher och tar oss så långt som möjligt i turneringen också förstås.

Vad är det bästa med Sportmonda?
– Att få en rolig start på säsongen genom att delta i säsongens höjdpunkt. En massa gött umgänge och en massa flagg, kan det bli bättre?

Är det något lag ni ser speciellt fram mot att möta?
– Tror inte vi har mött något av lagen tidigare så jag skulle nog säga att alla matcher är att se framemot!

I damklassen deltar sju lag från Sverige, Danmark, Tyskland, Ukraina och Spanien. Även det internationella laget Sacks in the City som vunnit flertalet stora turneringar runt om i Europa kommer till Köpenhamn i helgen.

Nässjö Saints har som lag deltagit i turneringen två gånger tidigare, där de förra året tog en fjärdeplats. ”Att få se hur man står sig mot lag utanför Sverige är alltid spännande!” avslutar Fristedt.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.