”Det är häftigt att få känna att det fortfarande funkar”

Ted Rasmusson har en fjorton år lång amerikansk fotbollskarriär bakom sig, och sedan ett halvår tillbaka spelar han flaggfotboll i Ystad Rockets.
”Säsongen har varit fantastiskt kul. Vi har deltagit vid samtliga cuper i Falkenberg och arrangerat en egen,” berättar Ted.

Berätta, vilka är ni som spelar i Ystad Rockets?
– Vi är åtta gubbar i 40-årsåldern som hängt med hela säsongen. Sen har några juniorer och några old boys gästspelat vid tillfälle. Hoppas på att några veteraner till ska ansluta nästa säsong.

Har ni några höjdpunkter från året?
– För oss har det varit fantastiskt att bara få komma i gång och spela igen. De flesta av oss har inte varit aktiva på 10-15 år. Att komma i kontakt med allt det där man älskade med fotbollen. Kämpa tillsammans, omklädningsrumssnacket, anspänningen inför match etc.

Vad i ert spel tycker ni har fungerat bra?
– Vi är skolade i amerikansk fotboll och duktiga på att kasta och fånga boll. Det är häftigt att få känna att det fortfarande funkar. Vi har under säsongens gång alltmer börjat förstå hur flaggfotbollen skiljer sig åt och successivt anpassat strategi och spelupplägg.

Roligaste matchen ni spelat i år?
– Första matchen borta mot Falkenberg som vi lyckas vinna med en TD i slutminuterna. Utöver att det var en spännande match blev det ett kvitto för oss att vi fortfarande kan och att vi kan spela jämnt med lagen i utvecklingsserien!

Vad vill ni utveckla inför nästa år?
– Göra vår spelbok mer flaggvänlig. Vi har använt vår gamla spelbok från amerikanska fotbolls-tiden och successiv anpassat den under säsongen allt efter att vi lärt oss.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.