Arlanda Jets bäst i Sverige på flaggfotboll för damer

Arlanda Jets var i tidig ledning mot hemmalaget Nässjö Saints, men Saints kom tillbaka och gjorde finalmatchen på ett dimmigt Skogsvallen i Nässjö till en spännande och välspelad tillställning. Men Saints orkade inte hålla i hela vägen och bakom tre touchdowns av Hedvig Palocci tog Arlanda en välförtjänst finalseger med 31–21 (25–7).

Inledningsvis såg det ut som att Jets skulle springa iväg med matchen. Anna Brolin tar emot en tidig touchdown-passning från Erika Mörk och Jenny Sagbrant utökade snart därefter Arlandas ledning till 12–0. Ytterligare en stund senare blir det 19–0 genom Hedvig Palocci.

Men trots den dominanta inledningen av Arlanda ska mästerskapsmatchen bli en jämn tillställning. För efter ett tag kommer nykomlingen Nässjö Saints in i matchen och Nellie Myrlander hittar fram till Hanna Erkensten för det svartklädda hemmalagets första poäng i matchen. Oturligt nog för Nässjös del kan matchens bästa spelare, Arlandas Hedvig Palocci, göra ytterligare en touchdown innan paus och i halvtid leder Arlanda Jets med 25–7.

I den andra halvleken reducerar Nässjös Lisa Flaa till 25–14 när hon helt ”sopren” i Arlandas målområdet kan ta emot både en touchdown och en extrapoäng efter att Arlandas spelare missat i försvarsspelet. Samme Malin Flaa kan ta en interception nära eget målområde och då är Nässjö verkligen på väg tillbaka in i matchen. Men tidigare nämnde Hedvig Palocci tar kål på dramatiken i matchen när hon först tar en egen interception och därefter gör sin tredje touchdown för dagen och utökar Arlandas ledning till 31–14.

Nässjö reducerar förvisso till 31–20 genom Sofia Malmqvist, och till 31–21 genom Hanna Erkensten, men närmare än så kommer inte Nässjö. Hemmalaget Saints står dock för en riktigt bra finalmatch och med tanke på att det är första säsongen i seriespel är framtiden ljus i Nässjö. Men Arlanda Jets vinner välförtjänt och är återigen bäst i Sverige i flaggfotboll för damer. Och bäst av alla är Hedvig Palocci som med matchen tog emot sin tredje guldmedalj för säsongen.

Arlanda Jets är bäst i Sverige på flaggfotboll för damer, hur känns det?
– De är klart de känns bra, att vinna mästerskapsmatcher är svårslaget!

Det blev en jämn match, kanske jämnare än vad många trott. Hur tyckte du matchen var?
– Vi var helt på det klara med att Nässjö skulle ”bring their A-game”. Det i kombination med nervositet och att vi tappat ett par spelare inför finalen så är jag inte förvånad över att det blev jämnt. Vi borde ha skärpt till oss långt tidigare, men kände en viss press och hade inte haft en perfekt uppladdning, då blir det så. Men det löste sig till slut!

Du gjorde en riktigt bra finalmatch och blev matchens bästa spelare och tog ditt tredje SM-guld [flagg för herrar, flagg för damer och tacklingsfotboll för damer] för året. Det går bra nu?
– Det är såklart jätteroligt att bli utsedd till MVP, det är ärofyllt. Och det enda som känns bättre än att vinna ett guld är att vinna två. Och det enda som är bättre att vinna två är att vinna tre. Det är svårt att ta in och det känns helt otroligt.

Det blev en kort säsong med få lag i damserien i år, men varför vann Arlanda Jets SM-guld?
– Ja, en väldigt kort säsong och vi hoppas på fler lag till nästa år. Just i år tror jag att mycket gick vår väg tack vare vårt vrålstarka defense i kombination med vår rutin. Nu ska vi bara bygga vidare och komma ännu starkare till 2022!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.